Skip links

Musea

Musea

Zeeland is een provincie met een rijke cultuur en geschiedenis, en de Zeeuwse musea bieden een prachtige mogelijkheid om deze te ontdekken. Van kunst en geschiedenis tot natuur en maritiem erfgoed, er zijn diverse musea verspreid over de provincie die een breed scala aan onderwerpen bestrijken.

muzeeum
muzeeum

Zeeuws maritiem muZEEum

Het Zeeuws maritiem muZEEum, gelegen aan de Nieuwendijk 11 in Vlissingen, is een indrukwekkende plek waar de maritieme geschiedenis van Zeeland tot leven komt. Het museum beheert een omvangrijke collectie, voornamelijk gericht op historische en maritieme onderwerpen. Een van de hoogtepunten van het muZEEum is de zee-archeologische collectie, die behoort tot de belangrijkste en meest gevarieerde collecties in Nederland.

muzeeum.nl

Zeeuws Museum

Het Zeeuws Museum, gevestigd in de Middeleeuwse abdij in het bruisende centrum van Middelburg (Abdijplein, 4331 BK), neemt je mee op een betoverende reis door de schatten van Zeeland. Van archeologische vondsten en wereldberoemde wandtapijten tot streekdracht, zilverwerk en exotische objecten die Zeeuwen van verre reizen hebben meegebracht, het museum herbergt een gevarieerde collectie die centraal staat in vernieuwende tentoonstellingen.

zeeuwsmuseum.nl

Terra Maris

Terra Maris, gelegen aan de Duinvlietweg 6 in Oostkapelle (4356 ND), is hét museum voor natuur en landschap van Zeeland. De naam Terra Maris betekent “land van de zee” en het museum bevindt zich in de voormalige orangerie van kasteel Westhove, gelegen in het prachtige natuurgebied De Manteling van Walcheren, tussen Oostkapelle en Domburg. Een afwisselende en levendige tentoonstelling neemt je mee op een reis door de geschiedenis van het Zeeuwse landschap en laat je kennismaken met de rijk gevarieerde natuur van Zeeland.

terramaris.nl

Andere activiteiten